Min tatuering

Det är två hjärtan som döljer sig bakom mitt vänster öra. Ett för min farmor och ett för min mormor.

Min mormor var en väldigt varm och kärleksfull person. Till henne var vi alltid välkomna och trots kort varsel hade hon alltid lyckats plocka fram massa gott åt oss. Hon gjorde också de godaste pannkakorna! Att lösa korsord var verkligen mormors grej och hennes intresse smittade av sig till oss. Tillsammans satt vi och löste korsord och hade svårt att slita oss ifrån dem.

Farmor förlorade vi nyligen, i somras. Under hela min barndom bodde vi grannar så jag växte upp tillsammans med henne. Det gick knappt en dag utan att vi träffades, vilket skapade ett väldigt starkt band mellan oss. Hon blev som en riktigt nära vän. Min farmor var alltid glad och väldigt rolig. Hon kunde prata nonstop i timmar och hon flikade ofta in roliga kommentarer. Då vi bodde på gård och farmor älskade naturen var vi alltid utomhus. Hon lärde oss att baka, odla grönsaker och dricka kaffe vid 9-års ålder(!). Vi var riktiga bullerby-barn.

Det går inte att förklara med ord hur fina de här människorna var. Jag saknar dem och nu finns de med mig för alltid.PackningskaosHar äntligen tagit mig igenom min packningsångest. Att välja ut specifika saker som ska få en plats i min väska har jag alltid hatat. Nu dessutom ha jag en övre gräns i vikt och det oroar mig ännu mer.

Imorgon kliver vi på tåget mot stockholm och på fredagmorgon flyger vi över atlanten och landar i london!

Årets utgångskväll

Började kvällen hos laurinda innan vi fortsatte vidare ut mot chaplin där rullade natten iväg i en väldig fart. Dansade, kramade gamla vänner och dansade ännu mer tills fötterna värkte. 02.21 avrundades sista låten på dansgolvet och jag knäppte även kvällens sista bild, suddig som alla mina tidigare. Men det tycker jag är bevis på en bra kväll!

Avslutade kvällen med psykbryt i garderoben då ingen av de tre personer som tog min nummerlapp kunde hitta min jacka. Till slut hoppade jag in i garderoben själv och där hängde den. Mättade min frustration med några pommes och desto fler skratt på palma. Vid fyra-snåret traskade jag hem med skorna i händerna.


JulaftonDå har vi tagit oss igenom även det här årets jul. Vi är bara familjen som firar tillsammans så det har som vanligt varit  en lugn och mysig jul. Mycket god god mat, fika och roligt sällskapspelande. Precis som det ska vara!

Det enda som inte stämde in var en jul utan farmor.

Julgodis

Hela veckan har det varit julstök hemma. Det har rullats, knådats, kavlats och vispats i mängder inför årets mysigaste helg. Ugnen har gått varm hela veckan och bröd, pepparkakor, lussebullar, kakor och diverse julgodis har producerats i vårt lilla kök. Har man två ungdomar i familjen som gillar att baka blir det så här. Nu har vi bakverk så det räcker och blir över. Julen är räddad!

Se till att ha en riktigt härlig jul nu era finingar!


Julpyntning

Det är dagen före dagen och enligt traditionerna har det varit julpyntning av granen idag. Julkulorna glimmar, granen lyser och julklapparna är placerade under granen. Synd att vår gran inte är i närheten av en äkta amerikansk gran alltså stor och fullproppad med pynt. Så fint!

Fick även en himla bra julklapp idag, nämligen besked om operationsdatum. Nu laddar vi inför det datumet och julafton med lite housemusik. Det är då jag blir på bäst humör och som mest peppad.Julgransjakt

Dagarna mot jul tickar ner och det är många traditionella saker man måste fixa innan den stora dagen. Som till exempel att hugga julgran. Den jakten gav sig min syster, jag och vår enerigska vovvsing ut på idag. Till vår lycka hittade vi en fin liten gran som kommer pryda vårt hem.

Imorgon är det julgransklädning och fortsättning av julbaket som gäller.
Somnar till...

Tänk att denna lilla app kan piffa upp en halvtråkig måndagkväll. Blir som barn på nytt. Ni kan ju försöka gissa vilken film jag ska titta på innan jag somnar. Svårt va?


Ute ur buren

Nu är de ute ur glasburen och musikhjälpen är slut för detta år. Jag har ägnat majoriteten av dygnens timmar den här veckan åt att följa musikhjälpen. Har jag haft bättre saker för mig har det alltid gått i bakgrunden. Kodjo, Jason och Gina har verkligen gjort ett bra jobb.

Nu känner jag mig faktiskt lite tom. Vad ska jag nu fördriva tiden med om dagarna?

Årets höjdpunkter:
 • Varje gång gullekramaren Saman dök upp i buren. Hade önskat mig en kram av honom.
 • Sorans decimalräknande till PI.
 • Kodjos rubikskubsmani.
 • Alla miljoner som kommit in (har följt crewets inspringningar slaviskt).
 • Den grymma musikblandningen.
 • Danne & Bleckan.
 • Gulliga Gustav, 5 år, som skänte 237 kronor.
 • Beatboxningen.
 • Anders Flanderz ensamssorkester.
 • Ginas sånguppträdande med "About a girl".
 • Kodjos skratt, röst, överskottsenergi, miner, danser. (Ja, jag har en liten crush på honom)


Årets sista födelsedagsfest

Befann mig på årets sista 20-årsfest i fredags, nämligen hos Ida! Där blev vi bjudna på god mat, lekte lekar/tävlingar och självklart fick vi titta på när ida öppnade sina fina paket.

Efter några timmar hos ida blev det utgång, då mina fina vänner bjöd fattiga mig på inträde. Woho! På utekvällen hann jag träffa gamla klasskompisar/kompisar, spana på snygga killar, gå vilse från mina kompisar, få en puss i pannan, dansa och till sist titta på bråk! Fet kväll med andra ord.

Nu laddar vi för juldagen!


Tjejen som fick vara "the center of attention" denna kväll!

Vit mark följt av grön

För en vecka sedan vaknade jag upp och såg att det var ovanligt ljust i mitt rum. (Måste tillläggas att mitt rum är mörkt 24/7.) Jag insåg rätt fort att det förmodligen var snö ute och jag hade rätt. Ett tunnt lager snö låg på marken och vinters första snö var här.

Snön blev kortvarig och två dagar senare var återigen marken grön.Ett år sedan

Vid den här tiden 2010 hade vi nog precis installerat oss på hotellrummet i Lanzarote. Vi var 19 år och det var vår första utomlandssemster på egen hand. Det klarade vi galant och vår vecka blev grym! Fullproppad med sol, bad, fest, marknad, shopping, massa skratt. Skadar ju inte att få ha den solbrännan igen.

Solsemester snart - ja tack!! Det är synd att jag lever på existensminimum.Helg i götet

Har haft en mysig helg i göteborg! Bodde på hotell, sprang i affärer, strosade runt i Haga och besökte Lisebergs julmarknad. Som grädde på moset hann jag också gå ut och ta en öl/cider med en vän som jag inte träffat på några år! Himla mysigt.

Har också varit med om några riktiga AFV (americas funniest home videos) händelser. Jag såg en man som gick rakt in i en glasvägg då han trodde det var utgången. Blev nog ett rejält ansiktsavtryck på den rutan.
Sedan på väg upp i rulltrappan gick det på en kvinna och hon trillar! Hon ligger alltså i rulltrappan och ropar på sin vännina medan den sakta åker neråt. Ansiktsuttrycket på vänninan var to-die-for!

Bjuder på några bilder från julmarknaden på liseberg!

Tuff tuff

Det finns en bra sak med kustpilen det är att tågen oftast är tomma = bre ut sig hur mycket som helst! Älskar det.

Idas och min 24 timmars visit till Norrköping var intensiv men bra. Shopping och hockey! Dock saknade jag både slagsmål och snygga killar. Haha.

Uppdate: Okej, det fanns visst snygga killar. Iaf en!


På cafét

Jag gläds åt jag inte är den enda som bestämt sig för att fika ensam denna onsdag förmiddag. Har lyckats ta mig igenom mitt 30 sidiga kapitel över en kaffe. Nu måste jag bara försöka klura ut vad jag precis läst och hur det kan kopplas till min inlämning.

Jag hinner bläddra tillbaka lite innan jag ska möta upp Ida och vi ska hoppa på tåget mot Norrköping. Kanske hinner julskivan, som spelas i bakgrunden få ännu ett hackanfall.


Middag med tjejerna

Bokade in en middag på kinan med mina fina tjejer! Fick äntligen träffa matilda igen, då hon varit och backpackat i och runt om australien i några månader. Extremt nyfikna som vi är frågade vi ut henne om allt och vi fick höra historier om läskiga djur, surfing, helikopterflygning och segling. Allt lät helt underbart och jag önskar att jag kunde vara lika modig.


Ida och världens godaste kyckling med röd curry.

Redigeringplugg

Jag är en sån som pluggar bäst på kvällarna. Sitter och försöker göra klart min dokumentation till min redigeringsuppgift. Men gud vad svårt det är att få ner i ord varför man gjorde som man gjorde och vad man har för budskap med slutresultatet.

Insåg nu att jag glömt läsa ett 30-sidigt långt kapitel. Tror jag kräks lite.


Inspiration tattoo

Det finns så fruktansvärt många fina tatueringar. Jag har alltid gillat tatueringar, men nu när jag vet att det inte alls var så farligt att tatuera sig så älskar jag dem ännu mer. Det tur att tattoologist finns och att instagram är proppfyllt av dessa fina konstverk så jag kan drömma mig bort.


bild 1, bild 2, bild 3, bild 4

Snöfri första december

Första december är förbi och den stora frågan på allas läppar verkar handla om var snön är. Själv är jag inte en av dem som saknar snön. Jag tycker snarare att det är skönt att den inte är här än. Men jag vet att en morgon kommer den ha täckt vårt gråa landskap med ett vitt täcke. Vi slipper den aldrig.

Jag gillar bara snön från ett fotografiskt perspektiv. Jag gillar att titta på drömmande bilder utav den samt att bevara den själv på foton. Men mer nöje än det kan inte snön erbjuda mig.


Första december förra året var marken gömd under ett metertjockt snötäcke.

RSS 2.0