Fick nya superkrafter

Jag som kände mig jätteuttråkad på att blogga, just för att det var så dåligt med kommentarer. Men nu helt plötsligt när jag kollade bloggen hade jag hela 9 stycken nya! Då får man nya krafter och så kör man på igen! Alla gillar ju att få kommentarer, det vet ni.

Delar med mig av lite bilder från vår stockholmsresa från tidigare i veckan.


Bilderna får tala för sig själva. Fler kommer ni hitta på facebook.

Ett år äldre

Ännu ett år har gått och jag är idag ett år äldre. Numera kan jag presentera mig som en glad 19-åring. Min nittonde födelsedag har varit lugn och skön. Träffade tjejerna för tårtkalas då jag fick ett exklusivt sångframträdande av therese och felicia när jag öppnade dörren. Ett litet paket på det också. Söta!

Kvällen är lugn. Funderar på om jag ska mata magen med ännu lite tårta. Förmodlingen slinker det ner en bit när jag minst anar.

Då: fyllde jag 5 år, hade en fin blå klänning med puffärm, var mörkblond och hade lugg.
Nu: är jag 19 fyllda år, iklädd i en leopardmönstrad skjorta, är brunhårig och luggen är flyttat åt sidan.

Dags att hoppa i säng!

Jag är hemma igen! Det har varit en kanonresa till huvudstaden med mina två finaste! Vi har skrattat så mycket att vi mått illa och gråtit, vi har träffat kändisar, vi har träffat kineser, vi har lagat sängar, vi har shoppat, vi har blåst bort, vi har träffat ina... osv osv osv.

Vi har hunnit med mycket på tre dagar. Jag kommer längta tillbaka! Men det har inte bara varit en dans på rosor. Jag sitter här med två onda tår, en ond nacke, en ond rygg och framförallt ett ont nyckelben. Men allt var så värt det! Nu ska jag krypa ner i sängen och ladda för tårtkalas imorgon. Ni vet väl varför?!

På centralstationen tidigare idag, jag var trött och jag hade ont typ överallt.

Stockholmsäventyr dag 1

Vi har installerat oss på hotellrummet och har det bra! Dock undrar jag hur natten kommer se ut eftersom jag har lagat min säng tre gånger hittills. Krävs förmodlingen assistans för att den inte ska paja ännu en gång, men jag håller tummarna! Annars har dagen gått åt till shopping, lite kineser och ångest.

Efter för lite sömn, sockerrus och en extrem flumighet bestämde vi oss för att göra en Kenza.
Se och jämför! Var vi bättre eller sämre?

Mot oändligheten och vidare!Vet inte vem som var bäst eller sämst. Men överlägset bästa kort var första på josephine.
Imorgon blir det mer shopping, fast denna gång på Söder! Sedan ska vi möta upp stockholms-ina!

Packar för äventyr

Imorgon smäller det, äventyr äventyr äventyr! Väskan är framplockad men dessvärre är den fortfarande tom. Nu börjar den eviga kampen med att försöka bestämma mig för vad och hur mycket jag ska ha med mig. Det kommer sluta med i alldeles för mycket kläder - as always. Jag undrar när jag ska lära mig.

Än så länge har jag plockat fram det här. Det känns väldigt lite. Men ett par till jeans och kanske någon tshirt eller linne ska väl packas ner också, sen får det vara nog. Vill ju helst inte att väskan ska väga ett ton.
Jag är dålig på att packa helt enkelt.


Ut med det gamla, in med det nya

Försöker städa upp i min spotifylista. Lägg märke till ordet min, det är i singular. Alltså att jag bara har en spotifylista medan alla andra har hundratals.. typ. Men jag har alltid tyckt att jag har klarat mig med en lista... tills nu. Nu är allt alldeles för blandat, gammal skit tillsammans med nya brillianta låtar.

Men när man rensar hittar man de där gamla godbitarna som t.ex. min eviga favorit, MGMT - Kids. En låt som jag lyssnat på väldigt många gånger utan att tjata ut och som jag aldrig kommer radera från min spotifylista. Det verkar som om den aldrig kan trötta ut mig.

Lika glad som jag blir när jag lyssnar på Kids, blir jag när jag ser det här klippet med Cimon Lundberg.
Håller ni inte med mig?

Fika med solstrålarna


Äntligen skiner solen igen! Så idag tillbringar jag denna underbara dag med mina egna solstrålar, ida och josephine. Ida bjuder på fika och vi på sällskapet.  Det är dags att planera lite inför söndag. Kanoners!

Valvaka

Kikar in och kollar valvakan då och då på SVT play. Spännande. Tror faktiskt jag dissar "mina" program och fortsätter valvaka. Det är bara val vart fjärde år så måste väl ta tillfället i akt.

Föresten nu är det en vecka kvar. YES YES YES! Jag har höga förhoppningar


Time to vote

Nu drar jag och röstar! TJARÅ!

Jorden er giftig


Åh vad gullig jag är idag. Jag är trött. Nu ska jag ta jackan, skorna, bilnycklarna och åka till Larry.
Svart är färgen ni  kommer se mig i numera.

HAHA

Jag skrattar så jag döööööööööööööööör! Speciellt på hur mycket och länge han skriker! 0:59!


Valdebatten 2010

Bild: Magnus Karlsson
Har precis följt valdebatten på TV4, min första valdebatt inför valet. Det är ansträngande att titta på. Partiledarna gör det inte lätt för oss förstagångsväljare att förmedla hur de vill utveckla Sverige när de pratar i mun på varandra, försöker överrösta varandra och klampar ner på varandra. Det blir så rörigt att lika fort som jag lyssnade på vad de sa - har glömt det.

Men jag tror att jag ändå har bestämt för mig vilka jag ska rösta på. Men jag ska nog läsa på lite till för att känna mig helt säker. Har aldrig varit särskilt intresserad av politik, och ångrar mig att jag inte lyssnade noggrannare på Samhällskunskapslektionerna i ettan.

Älskar dock de karikatyrer som gjorts på de olika partiledarena inför valet. Det är det bästa. Jan Björklund, Folkpartiet, (nr 4) skulle jag inte vilja möta i en mörk gränd. Haha.

But you and I, we live and die

Hade planerat att ha min nya kavaj idag. Men sömmerskan kan inte ha varit helt frisk eftersom den hade jättekonstig passform. Aja, nu hoppar jag i min gamla kavaj istället.

Idag tar vi farväl. Begravning.

Don't judge the book by its cover


Eftersom jag har vänt på mitt dygn finns det inte särskilt mycket att göra om nätterna som kan göra mig trött. Önskar jag hade lust till att läsa. Men jag är verkligen ingen bokmal. Även var jag med i en bokklubb när jag var yngre, kan ni tänka er det? Men visst gillar jag att läsa när jag väl hittar något bra. Men det är alltid samma visa, jag börjar läsa en bok, tröttnar efter ett tag och börjar på en ny. Till sist sitter jag där och läser 3 böcker samtidigt. Känner ni igen er?

Utseende före innehåll
Jag är verkligen en person som läser böcker på grund av hur omslaget ser ut. Ett bra bokomslag är the key för mig när jag ska börja läsa en ny bok. Aldrig att jag skulle ta upp en bok med ett tråkigt omslag. Första intrycket är allt. Med det sagt har jag nog missat tusentals bra böcker där ute i världen, men jag är ju som sagt ingen bokmal.

Vidgar mina vyer
Sedan studenten har jag försökt tugga mig igenom Snabba cash, jag är halvvägs. Ändå rätt bra för att vara mig! En bok som jag är riktigt sugen är Vecka 36 av Sofie Sarenbrant. Deckare brukar inte vara mitt första val, men det är väl dags att vidga mina vyer inte sant?

Glädjerus


Ibland är livet jävligt bra! Som idag. Det har varit något i luften, typ något gladhetspulver som jag inandats som fått mig på riktigt bra humör. Älskar det! 

Men nu sitter jag i sängen med Peter Jihde, mitt hemkomna H&Mpaket och bra musik! Ska ta och prova mina nya kläder också och hoppas på att de sitter bra. Jag har höga förhoppningar.

Ute och flyger med ugglorna

Nattuggla.
Har jag alltid varit, kommer alltid att vara.
Kvällarna och nätterna är ju som bäst.
Och musiken låter ju så mycket bättre.

Musik musik musik - we love it!

Även jag skriver om musik idag. Det är rätt så dött i mitt liv nu så what else can i do?

Therese skrev om Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray. I all ära, men Oskar Linnros för mig är sommar 2010, och sommaren 2010 är slut. Därför spelas han inte särskilt mycket ur mina högtalare längre. Det är synd. Men jag är känd för att spela sönder musik och tyvärr har Oskars sköna stämma tröttat ut mig. Fast lyssnar man på samma låt, varje dag i flera dagar får jag väl skylla mig själv.

Därför undrar jag nu om det är otaktiskt av mig att lyssna på repeat på Plan Three låten Triggers? Förmodligen. Fan. Men iaf här har ni den. Lyssna och njuuuuuuuuuuuuuuuuut!

Plan Three - Triggers

Uppe med tuppen

09.05
Så här tidigt har jag nog inte varit uppe sedan juli. Eller, jag  har varit uppe sedan 05, eftersom jag mår piss, och så tidigt uppe har jag nog aldrig varit. Typ. Men tacka för TV på rummet! För visst vill man alltid tillbringa de sämre dagarna i sängen? Helst inte helt uttråkad också.

Nu ska jag se om jag ska mata min mage med något lätt. Annars återgår jag till sängen.

Girls girls girls

Har tillbringat kvällen med att sitta och prata med Felicia. Alla är hemma på svensk mark igen efter resor hit och dit. Så nu är det dags att vi slår på stort och gör något riktigt kul! Ju fler desto bättre.

Jag saknar dem!

Sex på posten

Ibland är det jäkligt kul att gå ut och hämta posten. Idag var en sådan jag. Jag hade nämligen fått post! Tror det har varit på vift lite grann, men nu är det här! Mitt sexmail.

Inget jag visste om, men jag fick allt ett gott skratt när jag bläddrade igenom posten och insåg att här ligger det en naken man. Det var såklart ett vykort från Ida från Mallorca. It made my day!


Nu förstår jag vitsen med att äta ute

Min matsituation är löst och jag är mätt och belåten. Förstår ni inte vad jag menar så kan jag säga att jag hällde ut en kastrull spagetti till 4personer i vasken. Locket på kastrullen åkte självklart av när jag vände den för att hälla ut vattnet, trots spärren som finns på kastrullen.

Jag tänkte fiska upp det ur vasken då jag kom att jag minuter innan hade hällt ut möglig tomatsås. Så nej, jag tänker inte vakna upp magsjuk imorgon.

Jag hatar att laga mat.

Vi tittar tillbaka på sommaren

Sommaren är officiellt över. Det är höstmånad och om tre veckor tar vi vår första riktiga höstresa!
Här har ni en tillbakablick på min sommar 2010. Luta er tillbaka och njut.

1. Vi tog båtturer till badklippan i sjön, gjorde exklusiva badutflykter och vi blev brunare och brunare.
2. Vi kubbade loss i Källängen.

3. Vi tjänade cash och hade discotorsdag på jobbet.

4. Ord som "pilli pilli" uppfanns, folk fick otroliga smeknamn och jag blev stekare. Rikard blev min stekarvän.

5. Vi åt goda middagar, drack vin, spelade spel och skrattade sent in på sommarkvällarna.

6. Vi dansade sena kvällar till tidiga morgonar.

7. Dessa underbara utflykter landet runt! Först: Göteborg för en dag tillsammans med lisebergskaninerna.

Sen: Tågade hannes och jag oss till Köpenhamn för TIVOLI!

Sist men inte minst: Tuffade jag runt skåne. Stötte på både Lund, Eslöv, Malmö och Helsingborg.


Min sommar har varit kanon. Har ni haft en lika bra sommar som jag?

I'm in love

Jag har ännu en gång gått och blivit kär. Underbart :)

Idag damp den ner i postlådan, dock bara en av de där tunna HMkatalogerna, ack vilken besvikelse trodde jag. Men! Trots de ynka 21 sidorna hann jag ändå förälska mig i ett plagg. Den ursnygga kavajen på omslaget. Min syster har en liknande som jag plockade ut åt henne (om jag minns rätt?), och stylade henne i för en utekväll. Blev assnyggt! Så nu tänkte jag göra mig lika snygg!Kavajen finns också i ett tufft svart/vit mönster samt i khakigrön.

Att skaffa vingar och lämna boet

Jag har fått lägenhetsfnatt. Jag vill skaffa egen lägenhet soooo bad! Det känns så lockande, avslappnande och kul men sekunden senare tänker jag "fy, hur ska jag klara det?" men sen är jag back on track och gillar idén med egen lya igen. Men först måste man ha pengar. För att få pengar måste man ha ett jobb. Så ge mig ett jobb! Tack.

Att få dessa tre tjejers snygga inspirerande lägenheter och fiffiga idéer skulle inte göra mig något.
Jag drömmer mig bort.

1. Elin Keros sovrum inspireras jag extremt av. Mysfaktorn är hög!
2. Tyra Sjöstedts smyckesfat är det snyggaste jag sett på länge. Men ska jag ha en sådan måste jag nog skaffa mig lite exklusivare bling först. Hehe.
3. Petra Tungårdens öppna och ljusa och fräcka lägenhet är helt otrolig. Någondag då jag har jäkligt mycket mer pengar ska en sån här lägenhet bli min! I alla fall önskar jag det..
4. Även här Elin Keros inredning. Jag önskar jag själv hade sån stilkänsla.

Mer äventyr i höst

Sitter i skrivande stund med pekfingret i munnen. Det kliar något fruktansvärt i min gom vilket det har gjort nu flera gånger om dagen, varje dag, i flera veckor!! Lägg till minst 10 nysar om dagen på det också.
Vad är det jag har blivit allergisk mot?! För någon förkyldning är det inte.

Men det var inte det jag skulle säga. Utan att jag tillbringade kvällen i en väldigt förvirrande, påfrestande, stressande men jäkligt bra "msnkonferans" med mina två kära. Vi planerade höstens första resa. Nu är allt bokat och fixat! Tre härliga dagar i Stockholm, boende på hotell. Jag längtar, det här kommer bli perfekt!

Efter ett intensivt letande hittade jag två bilder på mina resvänner. Dock visste jag inte ens att jag hade de här bilderna. Från gymnasiets projektarbetsmässa i våras.


Relaxsöndag


Nu sitter jag ren och fräsch och njuter av det som är kvar av kvällen. Bestämde mig för att ha en liten spakväll för att vårda min kropp lite extra. Skönt och välbehövligt. Det är ju söndag och vilodag och vad passar då bättre än att ta hand om kroppen för att göra den stark och fräsch inför den nya veckan.

Nu ska jag göra mig lite te och sätta mig framför tvn och titta på fortsättning av Irene Huss. Ett perfekt slut på veckan.

Ser tillbaka men blickar framåt

Jag har gått igenom hela mars, april och maj 2010 i mitt bloggarkiv.
Då..
Kämpade jag mig igenom de sista fullspäckade månaderna på mitt sista gymnasieår.
Vaknade jag med armbågar i ansiktet.
Andades jag vår och var glad och kär.
Hängde jag med Bengan Magnusson, Agneta Sjödin, Gunde Svan och Mattias från Lyxfällan.

Nu..
Tar jag dagen som den kommer.
Blickar jag framåt.
Är jag glad, lycklig och trivs med det jag har.
Längtar jag efter alla upptåg vi arbetslösa tjejer ska hitta på i höst.

Nu ska vi se vad hösten 2010 har att erbjuda.

Det var maj, solen sken och jag hade det underbart.

Omfamnar hösten


Grey Garden Collection, Bik bok (länk bild)

Jag vet inte vad jag gillar bäst, att klä mig inför våren eller att klä mig inför hösten. Men nu är det höst och jag välkomnar den med öppna armar, jag är redo. Jag vill täcka min kropp med sköna koftor, strumpbyxor och halsdukar. Nu vill jag uppdatera min garderob till höst.

Jag suktar efter en riktigt snygg khakigrön/militärgrön jacka/kavaj/skjorta. Till mina svarta stuprörsjeans skulle det sitta riktigt fint. Helst av allt skulle jag vilja planera alla höstdagar runt mina svarta stuprör.

Henriette, the streethearts                                                      Johanna, the streethearts

Två månaders letande gav äntligen resultat

Trots att Katrineholm inte hade så mycket att erbjuda kom jag ändå hem med lite saker.

Ringarna jag har varit på jakt efter i två månader har äntligen kommit i rätta händer, mina! Jag skrev då att jag hade satt ut spioner efter dem i olika städer, spionerna fick dock betyget ICKE GODKÄNT! De letade inte och jag tänker inte be dem om hjälp mer. Bara så ni vet killar. Fast en av dem letade faktiskt mer än den andra vilket är bra. Så Hannes, du kanske får fler uppdrag i framtiden.

Föresten, dessa hittade jag inte i Katrineholm utan hemma i Vimmerby timman innan jag åkte norrut.

Linne, H&M. Färgen gör sig verkligen inte inte inte inte rättvis. Den är både klarare och starkare blå. Hmpf.

Mysteriet på Ericsberg Slott


Bilden visar slutdestinationen på vårat uppdrag igår, Ericsbergs slott. Men först stannade vi till i Katrineholm mest för att se vad den staden hade att erbjuda, vilket visade sig vara.. ingenting! Nu vet ni det, åk inte dit om ni inte måste. Efter några timmars väntan i Katrineholm begav vi oss den dryga milen österut mot Ericsbergs slott för att göra det vi åkte 18 mil för...

Nämligen besöka Pintorpafrun eller ska man säga försöka undvika henne eftersom hon är ett av alla de spöken som vandrar runt slottet. Det är sant.

Okej, vi åkte varken dit för spökena eller slottet utan för Amelie och min systers skull. Vi var på ett adoptionsuppdrag till en Bosse och en Embla som inte hade någonstans att bo. Vi fick också en exklusiv guidad tur runt slottet, slottsparken och orangeriet samt stallet av the one and only Madeleine (min syster) som bor och jobbar där.

Bosse & Embla, våra nya inneboende.

RSS 2.0